• 6444 H čašník, servírka

          Charakteristika:

          Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :

          – ovládajú práce spojené s technikou obsluhy,
          – vedia odborne komunikovať so zákazníkom,
          – poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, ovládajú základné receptúry,
          – v praxi uplatňujú gastronomické pravidlá,
          – vedia  pracovať  s registračnou pokladnicou a výpočtovou technikou, účtovať, robiť vyúčtovanie,
          – majú kultivované a spoločenské správanie,  
          – ovládajú zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
          – ovládajú zásady vedenia administratívy, sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie v zariadeniach spoločného stravovania, ako aj na samostatné podnikanie.

          Organizácia, miesto vyučovania

          Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku. Teoretické vyučovanie sa realizuje v  budove školy  na ulici Osvety 17 v Novej Bani. Praktické vyučovanie na pracoviskách v školskej jedálni, školskej reštaurácii a u zmluvných parnerov.

          Ukončovanie štúdia

          Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou. Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.

          Ďalšie štúdium

          Úspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore podnikanie v remeslách a službách, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.

           

          Viac informácií

          Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: sekretariat@sosnb.sk