6444 H čašník, servírka
Charakteristika:
Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :
– ovládajú práce spojené s technikou obsluhy,
– vedia odborne komunikovať so zákazníkom,
– poznajú suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, ovládajú základné receptúry,
– v praxi uplatňujú gastronomické pravidlá,
– vedia pracovať s registračnou pokladnicou a výpočtovou technikou, účtovať, robiť vyúčtovanie,
– majú kultivované a spoločenské správanie,
– ovládajú zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– ovládajú zásady vedenia administratívy, sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie v zariadeniach spoločného stravovania, ako aj na samostatné podnikanie.Organizácia, miesto vyučovania
Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku. Teoretické vyučovanie sa realizuje v budove školy na ulici Osvety 17 v Novej Bani. Praktické vyučovanie na pracoviskách v školskej jedálni, školskej reštaurácii a u zmluvných parnerov.
Ukončovanie štúdia
Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou. Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.
Ďalšie štúdium
Úspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore podnikanie v remeslách a službách, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.
Viac informácií
Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: sekretariat@sosnb.sk