• 6445 H kuchár

        Charakteristika:

        Štúdium je 3-ročné, ukončené záverečnou skúškou, absolventi/absolventky tohto odboru :

        – samostatne zvládnu práce spojené s prípravou pokrmov,
        – vedia pripraviť pracovisko a ovládajú všetky práce spojené s prípravou
        – vedia zostavovať jedálne lístky, ošetrovať a skladovať potraviny.
        – poznajú suroviny a technológiu ich spracovania v zariadeniach spoločného
        – ovládajú zásady vedenia administratívy,
        – ovládajú zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci
        – sú pripravení/é na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou pokrmov, stravovania pri bežnej prevádzke, aj pri slávnostných príležitostiach, stredné odborné vzdelanie v zariadeniach spoločného stravovania, ako aj na samostatné podnikanie.

        Organizácia, miesto vyučovania

        Štúdium je organizované striedaním teoretického a praktického vyučovania – jeden týždeň teoretické vyučovanie, druhý týždeň praktické vyučovanie formou odborného výcviku.
        Teoretické vyučovanie sa realizuje v škole na ulici Osvety 17 v Novej Bani. Praktické vyučovanie na pracoviskách: školská jedáleň, školská reštaurácia, Tekovská kúria Hronský Beňadik

        Ukončovanie štúdia

        Trojročné štúdium je ukončené záverečnou skúškou.

        Dokladom o vykonaní záverečnej skúšky je výučný list, záverečné vysvedčenie, dodatok k vysvedčeniu o záverečnej skúške.

        Ďalšie štúdium

        Úspešní absolventi/absolventky majú v našej škole možnosť ďalšieho štúdia v 2-ročnom študijnom odbore podnikanie v remeslách a službách, ktoré je ukončované maturitnou skúškou.

        Viac informácií

        Na konkrétne otázky Vám radi odpovieme na adrese: sekretariat@sosnb.sk